Вражаюче добре збереглася: На популярному курорті знайшли стародавню мозаїку (фото)

Глава археологічної місії Університету Авіньйона Клер Баландьє виявив в місті Пафос древню мозаїчну підлогу, яка була частиною будівлі елліністичного періоду. Про це пише GreekReporter, передають Патріоти України.

Це місце відоме археологам як "Пафоський Акрополь", воно зберігає безліч історичних скарбів. Під час розкопок Клер Баландьє виявив кімнату з мозаїчною підлогою, яка була частиною будівлі елліністичного періоду. Мозаїки датовані початком IV століття: вчені змогли це встановити за допомогою знайдених монет часів імператора Ліцинія, який правив східною частиною Римської імперії з 313 по 324 рр.

Археологи припускають, що вілла була зруйнована землетрусом 360-х рр. Адміністрація кіпрського Пафосу подякувала голові Археологічної місії за історичні знахідки.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...