Вражаюче нагадують НЛО: Українські полярники помітили дуже дивні хмари (фото)

Українські полярники на станції «Академік Вернадський» стали свідками рідкісного явища – сочевицеподібних хмар. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр, передають Патріоти України.

Овальні хмари, витягнуті по горизонталі, з рівними чітко окресленими краями. Вони мають яскравий білий колір, іноді з різнокольоровим сяянням. «За формою ці хмари нагадують сочевицю, мигдаль або навіть сигари. Полярники також жартують, що – це антарктичний НЛО, адже вони схожі на літаючі тарілки», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сочевицеподібні хмари найчастіше «живуть» на висоті від 2 км до 4 км в полярних регіонах і до 8 км у теплих широтах. Вони належать до родини висококупчастих хмар, які самі по собі ніяк не впливають на зміну погоди та вкрай рідко дають опади. Однак їхня поява зазвичай «віщує» майбутнє погіршення погоди, зокрема, наближення холодного атмосферного фронту або переміщення холодних повітряних мас з віддалених районів.


Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...

Рідкісний вид рептилій - на межі зникнення: На Кубі коти взялися винищувати... крокодилів

субота, 18 травень 2024, 23:02

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій природі. Нове підтвердження цьому представили кубинські фахівці, які звинуватили безпритульних кішок у масовому вбивстві дитинчат рідк...