Вражаюче видовище: Антарктида несподівано зацвіла (фото)

Підвищення температури повітря на 1,5 ° С істотно впливає на розмноження водоростей.

Через глобальне потепління в Антарктиді поширюються водорості, які активно розквітають. Їх зелений колір поверх танучого льоду видно навіть з космосу. Фото, що підтверджують зміну в екосистемі білого континенту, опублікували британські дослідники в своїй статті в журналі Nature, передають Патріоти України.

Як йдеться в дослідженні, підвищення температури повітря на 1,5 ° С істотно впливає на розмноження водоростей. Їх поширення в подальшому може стати живильною базою для інших видів і змінити екосистему континенту.

Зараз водорості, зелений колір яких перетворює континент так, що це помітно навіть з космосу, ростуть тільки на невеликій частині Антарктиди. Однак, вони глобально впливають на морську і наземну екосистему регіону, оскільки їх поширення збігається з територіями колоній пінгвінів, тюленів і інших тварин, послід яких є живильною речовиною для цих організмів.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...