Вражаюче видовище: Антарктида несподівано зацвіла (фото)

Підвищення температури повітря на 1,5 ° С істотно впливає на розмноження водоростей.

Через глобальне потепління в Антарктиді поширюються водорості, які активно розквітають. Їх зелений колір поверх танучого льоду видно навіть з космосу. Фото, що підтверджують зміну в екосистемі білого континенту, опублікували британські дослідники в своїй статті в журналі Nature, передають Патріоти України.

Як йдеться в дослідженні, підвищення температури повітря на 1,5 ° С істотно впливає на розмноження водоростей. Їх поширення в подальшому може стати живильною базою для інших видів і змінити екосистему континенту.

Зараз водорості, зелений колір яких перетворює континент так, що це помітно навіть з космосу, ростуть тільки на невеликій частині Антарктиди. Однак, вони глобально впливають на морську і наземну екосистему регіону, оскільки їх поширення збігається з територіями колоній пінгвінів, тюленів і інших тварин, послід яких є живильною речовиною для цих організмів.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...