Вражаючий ефект! Обмеження калорій на 12% уповільнює старіння, - вчені

Обмеження калорій на 12% уповільнює старіння, з'ясували вчені

Обмеження калорій лише на 12% може збільшити шанси на здорове старіння внаслідок зменшення запалення. Про це повідомляється в дослідженні вчених із Національного інституту старіння (NIA), опублікованому в журналі Aging Cell, передають Патріоти України.

Багато досліджень показали, що у тварин обмеження калорій без позбавлення організму необхідних вітамінів та мінералів уповільнює розвиток вікових захворювань, продовжує життя, підвищує його якість та стресостійкість. Нове дослідження передбачає, що цей ефект поширюється і на людей.

Вчені проаналізували дані пацієнтів із дослідження CALERIE. У ньому взяли участь здорові американці молодого та середнього віку без ожиріння. Їх попросили зменшити щоденне споживання калорій на 25% протягом двох років. Однак зниження на 12% було максимальним показником, якого вдалося досягти.

Дослідники виявили, що таке невелике обмеження калорій вплинуло на людей так само, як і на тварин. Наприклад, активувало гени, відповідальні за вироблення енергії та обмін речовин, одночасно придушивши прозапальні гени. Також змінилися регулювання добових ритмів та відновлення пошкоджених ділянок ДНК.

Оскільки запалення та старіння тісно пов'язані, обмеження калорій є потужним підходом до запобігання запальному стану, що розвивається у багатьох людей похилого віку. Скорочення споживання калорій на 12% цілком можливо і може бути дуже корисним, прийшли до висновку вчені.

Крім того, автори оригінального дослідження CALERIE фази 2, результати якого були опубліковані у журналі Nature Aging, довели, що обмеження калорій уповільнює темпи старіння на 2–3%. Також учасники експерименту в середньому втратили 10% маси тіла та майже не набрали ваги у наступні два роки.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...