Враження на усе життя: Американка вирушила на МРТ із пістолетом у кишені, і це погано закінчилося

Жахливий інцидент стався в клініці в США. Пацієнтка, записана на МРТ-сканування, лягла в апарат із пістолетом у кишені, повідомляють Патріоти України.

Як стверджується у звіті Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA), пістолет, притягнутий магнітним полем апарата, здійснив постріл, поранивши жінку в область сідниці.

Пацієнтка, яку перед скануванням попередили про небезпеку металевих предметів, відповіла, що нічого подібного в неї немає. Однак, коли вона лягла в апарат, зброя в її кишені зреагувала на магніт і зробила постріл.

Науковий редактор BMJ, Абі Бергер, пояснив, що МРТ-апарати використовують потужні магнітні поля і радіохвилі для створення зображень внутрішніх органів пацієнта. Він підкреслив, що резонанс протонів водню в тілі відбувається під впливом цих полів, що дає змогу створювати зображення для діагностики.

Цей інцидент підкреслює небезпеку наявності металевих предметів поблизу МРТ-апаратів, особливо зброї, що може призвести до серйозних наслідків у вигляді подібних травм або загоряння.

Про подальшу долю жінки звіт не повідомляє. Але подібний випадок у Бразилії, коли пістолет у сканер заніс пацієнт-чоловік, закінчився летальним результатом.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...