Врятує там, де люди не пройдуть: У Туреччині створили робота для евакуації поранених солдатів з поля бою (відео)

У Туреччині з багатоцільової наземної платформи з дистанційним управлінням BOĞAÇ зробили робота, який здатний евакуювати поранених солдатів з поля бою. Про це повідомляють на сайті Elektroland Defence, передають Патріоти України.

За допомогою нової безпілотної машини можна доставити постраждалих в безпечне місце. Цьому допомагає робот-сапер TMR-II, який розміщує поранених на платформі. Це можливо завдяки маніпуляторам, якими спорядили машину.

Відзначають, що TMR-II використовували в Лівії для знешкодження мін. Але тепер для нього передбачені інші функції.

Розробники стверджують, що платформу BOĞAÇ можна направити до постраждалого в разі загроз для рятувальників. Оператор робота може дистанційно опустити носилки, а TMR-II розмістить на них пораненого. Така робота двох роботів разом, які різні за концепцією, єдина в подібному роді. Відзначають, що дальність управління TMR-II становить 2 км, працювати він може 2 години.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...