Врятувало вчасно зроблене штучне дихання: Хазяйка випадково випрала кошеня разом із білизною (фото)

Навички надання першої допомоги можуть врятувати не тільки людей, але й домашніх улюбленців.

Позі ледь не загинула у пральній машині. Фото: The Mirror.

Мешканка британського міста Ліверпуль Кортні Друрі, яка вирішила зайнятися пранням, протягом 20 хвилин не могла зрозуміти, звідки доносяться відчайдушні котячі крики. Розшукуючи по всьому будинку своє кошеня на прізвисько Позі, 22-річна жінка тільки в останню чергу здогадалася зазирнути в пральну машину, повідомляють Патріоти України із посиланням на британське видання The Mirror.

Виявилося, що тримісячна Позі вирішила поспати всередині, забившись в купу білизни. А господиня увімкнула машину, нічого не помітивши. У паніці і в сльозах Кортні зупинила агрегат, відкрила дверцята і звідти вивалилася Позі, яка вже не подавала ознак життя.

На щастя, буквально за кілька тижнів до цього Друрі навчилася робити штучне дихання і непрямий масаж серця. Скориставшись своїми навичками, британка зуміла повернути кошеня до життя і почула слабке «мяу». Кортні терміново відвезла свою улюбленицю до ветеринара, де їй дали кисень. Лікар сказав, що, якби не штучне дихання, Позі вже не було б в живих.

Кортні і її чотирирічна дочка Аліссія пережили безсонну ніч після того, як їм сказали, що кошеняті стало гірше. Однак на наступний день стан тваринки покращився. Ветеринар подзвонив і сказав, що Позі на шляху до одужання. «Вона, безумовно, диво-кішка. А у них повинно бути дев'ять життів», - каже господиня.
Позі вже повернулася додому і поводиться, як зазвичай. Друрі каже, що її мучило сильне почуття провини перед нею. Але кошеня не тримає образи на свою власницю і як і раніше ласкаве. Друрі розмістила на пральній машині записки, в яких сама собі нагадує: «Перед включенням перевір, чи немає там кішки».


Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...