Врятували дитину і розшукали п'ятьох зниклих без вісти: У МЗС розповіли про ситуацію з українцями в Ізраїлі

Українські дипломати провели успішну рятувальну операцію та вивезли з міста Сдерот на півдні Ізраїлю українського хлопчика. Також вдалося розшукати п'ятьох громадян України, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю. Крім того, перевіряється інформація про можливу загибель двох українців поблизу сектору Газа. Про це у Facebook повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передають Патріоти України.

За інформацією МЗС України, дитина, яку вдалося евакуювати з міста Сдерот, отримала поранення під час нападу терористів ХАМАС. Зараз вона знаходиться в безпечному місці під опікою посольства. Хлопчику надали медичну та психологічну допомогу.

Також дипломатам вдалося розшукати п'ятьох громадян України, які вважалися зниклими безвісти на півдні Ізраїлю. Водночас з'явилася інформація про можливу загибель двох інших українців поблизу сектору Газа.

Упродовж 8 жовтня оперативний штаб Міністерства закордонних справ України опрацював понад 200 звернень громадян. У зв'язку з масовим скасуванням авіарейсів, дипломати шукають рішення для допомоги українцям. Розробляються потенційні евакуаційні маршрути.

Сеул вимагає у МОК гарантій що таке більше не повториться У Парижі а церемонії відкриття Олімпійських ігор Південну Корею представили як КНДР

субота, 27 липень 2024, 15:30

У Міжнародному олімпійському комітеті попросили вибачення. Під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 26 липня у Парижі спортсменів із Південної Кореї оголосили представниками Корейської народно-демократичної республіки, тобто Північної Коре...

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...