"Умислу, зради чи здачі наших військових не було. Але були помилки": Ветеран АТО розкрив деталі про Іловайський котел (відео)

У боях за Іловайськ у 2014 році Україна зазнала поразки від регулярної армії РФ, але завдяки героїзму своїх воїнів утримала Маріуполь. Про причини Іловайської трагедії і допущені помилки в ефірі ObozTVрозповів ветеран АТО, колишній командир роти у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді, військовий і політичний експерт Юрій Кочевенко, повідомляють Патріоти України.

Кочевенко зазначив, що в Іловайську у добровольців і Збройних сил України просто не було шансів – настільки великою на той час була чисельна перевага російської армії.

"Навесні на одній міжнародній конференції я поспілкувався з російським військовим експертом, досить близьким до Генерального штабу РФ. Він мені сказав: "Ви знаєте, що там було вісім батальйонно-тактичних груп російських Збройних сил?" – переказав він.

На його думку, командири української армії у тій ситуації дійсно припустилися помилок, але звинувачувати їх у цьому не можна. "Умислу, зради чи здачі наших військових не було. Але були помилки. Чи можна командира карати за помилки, яких він припустився під час ведення бою? Для мене відповідь однозначна – ні, не можна. Це повністю знищить ініціативу в армії", – вважає Кочевенко .

"Звісно, суспільство вимагає. Звісно, хочеться покласти на когось провину. Але війна є війна. І об'єктивно – іноді ворог виявляється сильнішим, хитрішим, його розвідка діє ефективніше, його дезінформація діє ефективніше...", – пояснив він.

Учасник АТО ще раз звернув увагу, що в Іловайську українці зазнали поразки від регулярної армії РФ. "Але героїзм наших воїнів не дав росіянам розвинути цей успіх. Бо на той час була загроза не тільки над Іловайськом, реально висіла загроза над Маріуполем. І Маріуполь тоді вдалося утримати і не допустити туди росіян", – наголосив Кочевенко.

"Веде своє життя у країні, яка знищує нас": Відомий український тренер емоційно розкритикував Тимощука, який залишився в Росії

середа, 8 травень 2024, 20:54

Український футбольний тренер В’ячеслав Грозний висловив свою думку про колишнього гравця Шахтаря та збірної України Анатолія Тимощука, я кий після повномасштабного вторгнення РФ залишився працювати у Зеніті із Санкт-Петербурга. Грозний заявив, що вваж...

Українок у Львові спитали, чи треба повертати чоловіків, які зараз за кордоном (відео)

середа, 8 травень 2024, 20:14

У Львові жінок опитали, чи вважають за доцільне повертати чоловіків з-за кордону в рамках мобілізації. Про це йдеться у відео "Новини.LIVE", поширеному у мережі, передають Патріоти України. Так, одна з мешканок Львова відповіла на питання ствердно, адж...