Врятував кетчуп: Чоловік провів у відкритому морі 24 дні

Елвіса Франсуа, жителя острова Сінт-Мартен, віднесло в Карибське море під час ремонту свого вітрильного човна. Як вдалося вижити чоловікові, повідомляють Патріоти України із посиланням на The Guardian.

Судно, на якому чоловік проводив ремонт, викинуло з гавані. Франсуа зазначив, що він не є професійним моряком, і тому не зміг самостійно керувати вітрильником. Він провів у відкритому морі 24 дні.

Спроби додзвонитися друзям чи рідним виявилися безуспішними, сигнал був надто слабким. "Нічого іншого, як сидіти і чекати мені не залишалося", — розповів моряк.

Чоловік був змушений вичерпувати воду з човна, щоб він не затонув, безуспішно намагався розвести вогонь як сигнал лиха і подряпав на борту човна напис "врятуйте".

Чоловіку вдалося вижити завдяки знайденим запасам на судні. Однак замість сухих пайків або інших продуктів на човні були лише часниковий порошок, бульйонні кубики і кетчуп, який він вживав ковтками тричі на день.

Зрештою, Франсуа помітив літак, що пролітав над ним, і відправив йому сигнал. Пілот помітив човен, доповів про це на берег і моряк був евакуйований на борт контейнеровозу, що проходив поряд.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...