Врятував міцний череп: Плаваючи у річці, австралієць потрапив крокодилові у пащу

Чоловік руками розтиснув щелепи рептилії.

44-річний австралієць вирішив поплавати в річці, як раптом відчув на маківці гострі зуби крокодила. Щоб вижити, йому довелося розтиснути щелепи хижої рептилії голими руками, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Потерпілий відбувся невеликими рваними ранами на шкірі голови, обличчі, плечі і пальці. На думку лікарів, йому дуже пощастило, що кістки його черепа виявилися досить міцними, а крововтрата - мінімальною.

"Він засунув руки в щелепи, щоб відірвати їх від голови, після чого щелепи стиснулися на вказівному пальці його лівої руки, - сказав фельдшер. - Звільнившись, він повільно поплив до берега за допомогою. Він боявся, що тварина знову нападе, але, на щастя, цього не сталося".

У лікарню міста Кернс потерпілого доставили в стабільному стані, і лікарі зраділи благополучному результату сутички. "Якби крокодил укусив його за шию або горло, де знаходяться основні кровоносні судини, це могло б закінчитися смертю, - сказав лікар. - У нього досить твердий череп, і на ньому не було ніяких переломів або тріщин".

Парк Лейк-Плесід біля річки Беррон, де стався напад, є популярному місцем відпочинку серед жителів Кернса. Там постійно виникають проблеми з крокодилами, і всього два тижні тому офіцери намагалися зловити двометрову рептилію, яку помітили на березі.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...