Врятував ціною власного життя: На Харківщині батько закрив собою дітей від касетного снаряда - вони вмить осиротіли (відео)

У Куп'янську Харківської області четверо дітей залишилися сиротами після того, як їхній батько загинув, закривши їх собою від касетного снаряда. Матір давно позбавили батьківських прав, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

У той страшний день чоловік Сергій Савельєв разом з найстаршим сином та найменшою донькою пішли по гуманітарну допомогу. Дорогою прилетіла касетна бомба, батько одразу ж прикрив дітей та врятував їх ціною власного життя.

Двоє інших дітей були вдома, через добу вони пішли до блокпоста шукати батька й брата та сестру. Військові з'ясували, що батько помер, а двох дітей, які були з ним, відправили до Харкова у лікарню. Там, у медзакладі, свого похресника Богдана побачила Ольга. Він теж її впізнав і розповів про все, що сталося, про жахливу смерть його батька.

Богдану відрізали фаланги пальців на руці, Ангеліна перебувала в реанімації, у неї були перебиті ноги. Дізнавшись про це все, їхня хрещена мати Ольга вирішила все за пару годин - і стала опікуном. Так, вони з чоловіком Дмитром тепер багатодітна родина, адже у них є своїх двоє діток.

Благодійники допомагають у лікуванні Богдана та Ангеліни, наразі вони всі великою родиною вирушили до Австрії, де на дітей чекає реабілітація та ще операції.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...