Вриваються до помешкань: На окупованій Херсонщині росіяни проводять нічні обшуки та арешти

У Херсонській області російські окупанти проводять нічні обшуки та арешти. Як зазначається у повідомленні в Telegram-каналі Головного управління розвідки Міністерства оборони України, параноя та страх російських загарбників на Херсонщині породжують чергові прояви терору проти місцевого населення, передають Патріоти України.

ГУР МОУ інформує, що в межах посилення репресій проти цивільних в окупованих громадах Херсонської області ворог проводить зухвалі та жорстокі обшуки.

"Окупанти вриваються до помешкань вночі та шукають докази проукраїнської позиції власників, перевертаючи все з ніг на голову. Брутальні заходи тиску не обмежуються нишпоренням - людей арештовують та відвозять на допити до катівень", - наголосили у розвідці.

Зауважується, що підставою для затримання може стати художня книжка, написана українським автором, жовті та сині кольори побутових речей в помешканні або будь-яка дрібниця, що у хворобливій уяві окупантів викликає підозри.

Водночас ГУР МОУ нагадує, що усі причетні до воєнних злочинів приречені на справедливу відплату. "Кожен нелюд, хто заподіяв зло беззбройним цивільним в окупації, не уникне відповідальності", - підкреслили у розвідці.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...