Все більше українців помирають від коронавірусу: Лікар пояснив причину і розповів, як діяти

Рекордна кількість смертей від коронавірусу, яка зараз фіксують в Україні, пов'язано зі сплеском епідемії в країні і низьким рівнем вакцинації дорослого населення, зазначають Патріоти України.

При цьому рівень летальності від COVID-19 залишився таким же як і під час попередніх хвиль захворювання, повідомив президент асоціації анестезіологів, професор Сергій Дубров, пише "РБК-Україна".

Медик зазначив, Зараз в Україні летальність від коронавірусу фіксується на рівні 2,4%. Точно такі ж показники були і під час Першої та другої хвилі коронавірусу в Україні.

Але в той же час Дубров зазначає, що в деяких країнах рівень смертності став нижче в 3-4 рази, пов'язує він це з високим рівнем вакцинації населення.

""Багато експертів, Наукові публікації говорять, що рівень вакцинації в 50-70% дозволяє в 4 рази знизити летальність. Те, скільки дорослих вакциновані в нашій країні, і пояснює показник летальності", – пояснив лікар.

Дубров також зазначив, що до відділення інтенсивної терапії київської лікарні №17, де він працює, ще не надходив жоден вакцинований з "ковідом". При цьому у трьох пацієнтів були сертифікати про вакцинацію, які, як пізніше з'ясувалося, вони купили.

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...