Все далі та все швидше: Гелікоптер Ingenuity здійснив четвертий політ на Марсі

Гелікоптер NASA Ingenuity 30 квітня здійснив свій четвертий політ на Марсі. Машина пролетіла далі і швидше, ніж при попередніх спробах. Про це в Twitter повідомила прес-служба NASA, зазначають Патріоти України.

"Марсіанський гелікоптер завершив свій четвертий політ, пролетівши далі і швидше, ніж будь-коли", - йдеться в повідомленні.

У NASA відзначили, що Ingenuity зробив більше фотографій поверхні Марса і пообіцяли найближчим часом їх опублікувати.

Нагадаємо, четвертий політ гелікоптера NASA був запланований на 29 квітня. Очікувалося, що він підніметься на висоту 3,5 метра і проведе в повітрі 117 секунд. Однак з технічних причин випробування були перенесені.

Зазначимо, 19 квітня гелікоптер NASA Ingenuity здійснив перший випробувальний політ на Марсі.

Спочатку перший політ гелікоптера Ingenuity на Марсі планувався 11 квітня, але через можливу технічну несправність його відклали.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...