
Підвищений рівень холестерину в крові може знизити правильне харчування, яке повинно містити крупи і зелень. Для дотримання потрібної дієти, необхідно дотримуватися таких правил в їжі, передають Патріоти України.
Щоб концентрація холестерину в крові була оптимальною, доведеться обмежити споживання продуктів, багатих жирами тваринного походження (свинина, баранина, качка), ковбаси, сала, жирних молочних продуктів (всі сири, особливо плавлені, сметана жирністю більше 15%, вершкове масло, вершкове морозиво), субпродуктів (нирки, печінку, мізки).
Також потрібно їсти продукти багаті клітковиною і пектином: це свіжі овочі, фрукти, ягоди (яблука, апельсини, моркву, броколі, білокачанна капуста та інше).
У щоденний раціон потрібно ввести крупи з цільного зерна (неочищений рис, овес, гречку-ядриця) і чорний хліб (цільнозерновий або грубого помелу). У стравах використовувати нерафіновані олії – оливкова, лляна, рапсова, соняшникова. Для зниження холестерину потрібно вживати петрушку, кріп, кінзу, селеру і шпинат.
Британські науковці розробили білковий гель, який здатен самостійно відновлювати пошкоджену зубну емаль. Речовина заповнює тріщини на поверхні зуба, стимулює природне відновлення та зміцнює структуру емалі, запобігаючи появі карієсу, передають Патріоти...
В Україні все більше жінок опановують професії, які раніше вважалися "чоловічими" - серед найпопулярніших нині верстатниці деревообробних верстатів, операторки котелень та трактористки. Найактивніше такі спеціальності освоюють у Івано-Франківській, Жит...