Все дуже просто! ТОП-6 способів, які допоможуть зменшити апетит і схуднути

е питання хвилює всіх тих, що худнуть. Адже спочатку організму незвично отримувати мало калорій і якщо не підійти до процесу комплексно, то зрив забезпечений. Але є і хороша новина: апетит можна контролювати. Нутриціолог Світлана Нікітчук у своєму Instagram розповіла, як же стримати апетит і не мучитися від голоду, передають Патріоти України.

Спочатку трохи теорії. Апетит, тобто бажання їсти, тісно пов'язаний з діяльністю харчового центру в гіпоталамусі і корі великих півкуль. У міру перетравлення їжі і всмоктування продуктів розщеплення змінюється гормональний фон і склад крові, сигнали насичення досягають харчового центру, апетит знижується

Що допоможе знизити апетит:

Повноцінний сон. Всі дослідження сходяться в одному, недолік сну підвищує апетит і знижує рівень гормонів насичення. Важливо нормалізувати сон: тривалість і час засипання.

Боротьба зі стресом. Вкрай важливо - гормон стресу кортизол призводить до заїдання проблем.

Усвідомлений прийом їжі: без ТБ, телефону, повільно, ретельно пережовуючи. Стежимо за своїми відчуттями, щоб не пропустити момент, коли організм наситився.

Вода. Часто спрагу приймають за відчуття голоду. Може просто випити склянку води?


Спорт зменшує активність областей мозку, що відповідають за перекушування.

Маленькі тарілки і ложки, великі виделки. Психологи помітили, що чим більше тарілка і ложка, тим більше ви з'їсте, а з великою виделкою все навпаки - розмір порції зменшується на 10%.

А що по продуктам?

Білок дає відчуття ситості на тривалий час в порівнянні з іншими нутрієнтами. До того ж, при схудненні м'язи йдуть одними з перших, тому білок повинен становити 20-30% від раціону.

Рослинна клітковина. Продукти її розщеплення досягають гіпоталамуса, де пригнічують відчуття голоду. Джерела: овочі, горіхи (хороший мигдаль), бобові (зелений горошок, стручкова квасоля).


Тверді перекушування краще рідких. Поки жуєте, сигнали насичення досягають мозку, а стимулювання смакових рецепторів збільшує їх ефективність.⠀

Гіркий шоколад блокує апетит, зменшує тягу до солодкого. Уповільнює травлення, довше підтримуючи відчуття ситості.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...