Все могло обернутися бідою: У Маріуполі 4-річний малюк гуляв по підвіконню дев'ятого поверху (відео)

У Маріуполі чотирирічного малюка, який гуляв по підвіконню на дев'ятому поверсі, зняли на відео і розмістили кадри в соціальних мережах. На місце відразу виїхала поліція, щоб розібратися в ситуації. Чому дитина опинилася на підвіконні, і як уберегти малюків від страшної трагедії - читайте нижче в нашому матеріалі, передають Патріоти України.

Інцидент трапився в понеділок, 5 липня. Як розповіли у прес-службі місцевої поліції, за дитиною в цей момент доглядали бабуся і 12-річний брат. Але вони перебували в сусідній кімнаті. "Щодо інциденту складуть адміністративний матеріал, який надалі направлять до суду", - повідомили в поліції. На кадрах видно, як хлопчик стоїть на металевому підвіконні, тримаючись однією рукою за раму, а потім заходить в кімнату. Судячи з усього, відкривається частина вікна несправна, так як помітний провис.

У поліції нагадали, що найчастіше причинами травмування та загибелі дітей стають три міфи: Малюк не встигне випасти за хвилину. Насправді це не так. Достатньо секунди, щоб сталося горе.

Москітна сітка врятує. Сітка призначена для захисту від комах. Вона легко знімається, і ваги дитини, який уперся на неї, не витримує. Дитина вже доросла, вона не випаде. Навіть якщо дитині 6 років, і вона знає про загрозу відкритих вікон, це не гарантує стовідсоткової безпеки.

Прості правила, які врятують життя вашій дитині:

  • приберіть меблі від вікон;
  • пояснить дитині, що залазити на підвіконня небезпечно, обов'язково розкажіть, чому саме;
  • ніколи ні на хвилину не залишайте дитину без нагляду в кімнаті з відкритим або незахищеним вікном;
  • встановіть на вікна замки або блокатори;
  • захистіть вікна ґратами (наприклад, вставними);
  • не дозволяйте дитині грати на підвіконні.

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...