Все на продаж: Все ще чинний голова "Укрпошти" захотів отримати гроші за культову споруду в центрі Києва

За словами Ігоря Смілянського, “якщо на те буде воля держави”, компанія із задоволенням продасть історичну будівлю в центрі столиці і переїде в більш компактну в іншому районі міста.
В "Укрпошті" хочуть продати Головпоштамт в Києві. Фото: Апостроф.

Будівлю Головпоштамту у Києві “Укрпошта” хоче виставити на продаж, однак для цього необхідно отримати дозвіл уряду. Про це повідомив глава компанії Ігор Смілянський на презентації річного звіту компанії в Києві, передають Патріоти України.

“Головпоштамт нам не потрібен. Навіщо сидіти всій “Укрпошті”, в тому числі головному офісу в центрі Києва? Вважаю, що в центрі Києва таку чудову будівлю можна набагато краще пристосувати під потреби киян і самого міста. Можна готель побудувати, наприклад”, – сказав Смілянський.

За його словами, “якщо на те буде воля держави”, компанія із задоволенням продасть історичну будівлю в центрі столиці і переїде в більш компактну в іншому районі міста.

При цьому він зазначив, що подібна стратегія відноситься не тільки до київського, але і до інших сортувальних центрів та офісів “Укрпошти” в обласних центрах.

“Історично пошта працювала через залізницю. Так що всі вони (сортувальні центри в регіонах – ред.) – біля залізничних станцій. Там можна відкрити чудові офіси, готелі. І зовсім не потрібно, щоб туди з’їжджалися всі вантажівки “Укрпошти”, псували цим міський трафік”, – вважає гендиректор “Укрпошти”.

За його словами, всі регіональні сортувальні центри вже застаріли, більшість з них, до того ж – багатоповерхові, що істотно ускладнює роботу компанії. Для отримання можливості продати невикористовуване або збиткове майно, за словами Смілянського, “Укрпошті” необхідно отримати дозвіл уряду, оскільки зараз компанія не має на це прав.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...