Все скасовується? У МОЗ заявили, що медсистема України "спокійно проходить новорічні свята" без локдауну

Розрахунки Міністерства охорони здоров’я України показали, що медична система без введення локдауну "спокійно проходить новорічні свята" до 7-10 січня, і колапсу через захворюваність на коронавірус не очікується. Як сказав в інтерв’ю LIGA.net в.о. голови Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін, першою пропозицією було запровадити жорсткий карантин перед 25 грудня і закінчити серединою січня, однак такий варіант відкинули, бо "зараз є додаткові механізми, завдяки яким можливо зменшити скупчення людей і не допустити масових гулянь", передають Патріоти України.

"Тому вирішили, що перед новим роком локдаун не впровадять. Найвірогідніше, цьогоріч користуватимемося обмеженнями помаранчевої зони, і після нового року – жорсткіші обмеження", – зазначив він.

Кузін розповів, що за різними математичними моделями, міжнародними зокрема, пікові періоди захворюваності припадуть на середину січня і триватимуть десь до середини лютого. Природній спад COVID-19 очікується не раніше кінця зими.

За його словами, локдаун має бути впроваджено до того, як у лікарнях будуть зайняті усі ліжка. "Дані міжнародних досліджень кажуть, що потрібен щонайменше тритижневий карантин. Тоді можемо розраховувати – за умов його дотримання – щонайменше на мінус 80% випадків захворювання щоденно", – підкреслив керівник Центру громздоров'я. Він додав, що у випадку двотижневого карантину і більш короткого, його ефективність – мінус 20-40% випадків захворювання щоденно.

Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

субота, 18 травень 2024, 20:02

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України. В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бун...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...