"Всі можуть вдягатися так, як хочуть": В Іспанії чоловіки-вчителі прийшли на роботу у спідницях

Викладачі підкреслили, що помітили позитивні зміни в поведінці студентів з тих пір, як вони почали носити спідниці.

Вчителі-чоловіки, які викладають в школах по всій Іспанії, почали відвідувати заняття в спідницях в рамках кампанії по боротьбі з гендерними стереотипами. Відповідний матеріал публікує Daily Mail, передають Патріоти України.

Рух «Одяг без статі» (#LaRopaNoTieneGenero) було запущено в листопаді 2020 року учителем математики Хосе Піньясом (Jose Pinas). Це сталося після того, як одного з його учнів, 15-річного Мікеля Гомеса (Mikel Gomez), виключили з навчального закладу Баск (Basque) і відправили до психолога через те, що він кілька разів прийшов на заняття в жіночому одязі.
Після інциденту викладач сфотографувався біля шкільної дошки в чорному светрі і білій спідниці з малюнками, розмістив пост в соцмережах і написав: «20 років тому я піддавався знущанням і образам за мою сексуальну орієнтацію в інституті, де я зараз працюю. Багато вчителів ігнорують цю проблему. Я ж хочу приєднатися до справи учня Мікеля, якого виключили і відправили до психолога за те, що він прийшов на заняття в спідниці».
У матеріалі наголошується, що Гомес, який став активним користувачем TikTok, розповів про те, що сталося і отримав величезну підтримку з боку небайдужих людей. Багато юнаків знімали ролики, позуючи в спідницях, в знак підтримки виключеного учня.
У травні аналогічний випадок стався в ще одній іспанській школі. 37-річний Мануель Ортега (Manuel Ortega) і 36-річний Борха Велакес (Borja Velaquez) змінили штани на спідниці, щоб підтримати учня, над яким знущалися через футболки із зображенням аніме-персонажа. За словами Ортеги, він був в жаху від безжальних глузувань і гомофобних висловлювань дітей, тому вони з колегою вирішили протягом місяця приходити в школу в спідницях.
У своїх соцмережах він написав: «Школа, в якій виховують з повагою до різноманітності, спільного навчання і терпимості. Одягайся як хочеш! Ми приєднуємося до кампанії #clotheshavenogender». Викладачі підкреслили, що помітили позитивні зміни в поведінці студентів з тих пір, як вони почали носити спідниці. Проте вони вважають, що школам слід серйозно зайнятися цим питанням і не допускати засудження учнів через зовнішній вигляд.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...