"Всі в паніці, що наші території будуть захоплювати": Мешканка Золотого розповіла про настрої в місті

Ситуацію на Донбасі сьогодні в терміновому порядку обговорять на засіданні Ради нацбезпеки і оборони - його ініціював президент Володимир Зеленський.

У вівторок вранці, 18 лютого, окупанти почали обстріл українських територій на Донбасі. Терористи атакували позиції ЗСУ поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхово, Кримське, Хутір Вільний. Обстріли почалися близько шостої ранку, розповіла волонтер Світлана Печена, передають Патріоти України.

Вона проживає в місті Золоте в Луганській області. Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, ще троє - поранені. «Зараз відбуваються сильні обстріли територій міста Золоте, селища Новодружківка. З того боку почали стріляти десь о пів на шосту ранку. Так тривало десь протягом години, після чого наші почали відповідати», - повідомила Печена.

На даний момент, за її словами, обстріли продовжуються, але вже не з такою інтенсивністю, як це було вранці. «Всі в паніці, що це наступ, що наші території захоплюватимуть. Виїжджати з міста ніхто не збирається. Куди виїжджати?», - додала співрозмовниця.

1 жовтня 2019-го за підсумками переговорів у Мінську було прийнято рішення розвести війська: тоді Збройні сили України і проросійські бойовики домовилися відійти від лінії зіткнення на трьох ділянках: Станиця Луганська, Петрівське та Золоте. А 10 лютого 2020 року міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що наразі йдуть переговори про розведення військ у ще трьох пунктах. Один з них - село Гнутове поблизу Маріуполя. Розведення військ при цьому все одно не гарантує припинення вогню.

«Такого тривалого стрільбища, як сьогодні, вже давно не було. Однак після розведення військ обстріли у нас йдуть практично щодня», - розповіла Світлана Печена.

Джерело: НВ

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...