Всіх не врятувати: У Іспанії лікарі вже вибирають, хто буде жити

За даними іспанського МОЗ, кількість заражених коронавірусом у країні досягла 28,6 тис. осіб, збільшившись за останню добу на 3,6 тис.

У столиці Іспанії Мадриді склалася критична ситуація з ліжкомісцями у лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, передають Патріоти України.

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на іспанського журналіста Карла Куяс-Скрижинського, 60% всіх, хто знаходиться в критичному стані в Іспанії, припадає саме на Мадрид. "Так само як в Італії, іспанські лікарі починають давати перевагу в лікуванні пацієнтів в критичному стані, у яких більше шансів на одужання", - йдеться в повідомленні.

За даними іспанського МОЗ, кількість заражених коронавірусом у країні досягла 28,6 тис. осіб, збільшившись за останню добу на 3,6 тис. З учорашнього дня померли майже 400 осіб, з початку епідемії - 1720. За минулу добу поліція затримала 315 осіб, тому що вони перебували на вулиці без поважної причини. Продуктові магазини в Іспанії скоротили час роботи - раніше працювали до 21:30, а тепер до 19:00. Пояснюють це тим, щоб люди менше виходили на вулицю.

21 березня група з 69 відомих епідеміологів, молекулярних біологів та інших вчених звернулася до влади Іспанії, щоб попередити про неминучий крах системи охорони здоров’я, якщо свободу пересування людей не обмежать у значній мірі.

У листі йдеться, що уряду потрібно заборонити поїздки на роботу всім, крім працівників підприємств, що забезпечують базові потреби населення. На думку вчених, якщо цього не зробити, приблизно 25 березня іспанська медицина не зможе більше справлятися з масштабами епідемії коронавірусу.

Однією з причин стрімкого погіршення ситуації експерти вважають те, що близько 18% населення Іспанії – люди старше 65 років. Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес у зверненні до народу попередив, що іспанці зіткнулися з найбільшим викликом з часів громадянської війни 1936-1939 років і державу чекають “дуже важкі дні”. За його словами, потрібно “виграти час” для того, щоб зміцнити медицину країни і отримати необхідне обладнання.

З минулого тижня в Іспанії людям заборонено виходити з будинку без поважної причини і за порушення їм загрожує покарання у вигляді грошового штрафу або позбавлення волі.

Іспанія є другою в Європі і четвертою у світі після КНР, Італії та Ірану країною за кількістю зараженими COVID-19. Станом на 21 березня, в країні було зафіксовано близько 25 000 випадків інфікування коронавірусом, що майже на 5000 більше, ніж напередодні. При цьому кількість померлих зросла до 1300 людей.

Особливо сильно постраждав від епідемії регіон навколо столиці держави Мадрида. Тут зафіксовано майже 9000 випадків зараження і близько 800 жертв COVID-19.

Джерело: ТСН.ua

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...