Всього два правила: 100-річний киянин розкрив секрет свого довголіття

У Києві мешкає 100-річний ветеран Другої світової війни Григорій Романович Куземко, який зараз переживає нові бойові дії на території України. Він розповів, що особливого секрету довголіття немає, передають Патріоти України.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua. "Секретів довголіття у мене немає. Це від народження Бог посилає – кому і скільки прожити. Все залежить від його волі. Хтось народжується і помирає зовсім юним, а хтось живе довго. Я люблю людей, люблю своїх рідних, люблю життя. А ще мені допомагає постійна праця, весь час потрібно працювати, але не перевантажувати себе. Потрібно не лінуватися! Робити щось корисне для рідних, близьких, знайомих. Бути корисним! Я так живу весь час", – ділиться з нами Григорій Романович.

Ми поцікавилися у Григорія Романовича, що потрібно їсти, щоб дожити до ста років. "Я їм усе, що готує моя невістка. До їжі я неперебірливий. Єдине, від чого я відмовився – цукор. Замінив його медом. Кожного ранку п’ю каву та їм мед з горіхами, їх нам родичі передають з села. Сам їх розчавлюю, а син перемелює – дуже смачно. Мед, до речі, з мого села, де я вчителював. Вдень п’ю компот. А ввечері обов’язково чай з медом та горіхами. А ще я їм тільки вівсяні пряники. Дуже вони мені подобаються", – ділиться з нами дідусь.

До речі, шкідливих звичок у Григорія Романовича немає. Цигарок не курив, навіть коли був на фронті. "Я ніколи не палив. Випити міг 50 грам в компанії, але ніколи не напивався. Сама по собі горілка гидка. Я вигадав напій, який називав "ведмедик". Рецепт дуже простий – мед із горілкою. Намішаєш і п’єш. Любиш солодке – додаєш меду більше. Ще я робив напій із винограду. Потрібно вижати з стиглого винограду сік. До нього додавав горілку і мед – дуже смачно", – розповідає старожил.

Українці через приморозок можуть залишитися без молодої картоплі та інших овочів (відео)

неділя, 5 травень 2024, 19:01

Великодні приморозки завдали чимало збитків селянам. У східних, північних і навіть південних регіонах в людей померзла городина. Так, Марія Луцькова з Сумщини показала у Tik-Tok свій город, передають Патріоти України. У жінки померзли картопля, перець,...

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда: Чим харчуються його мешканці

неділя, 5 травень 2024, 18:52

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда і його мешканка розкрила свій раціон. Можливо, саме у її звичці харчуватися хтось знайде відповідь, чому американці з цієї "блакитної зони" живуть довше приблизно на десять років, ніж решта населення Америки,...