Встановлено рекорд за 7 років: Ціна на улюблений продукт українців б'є рекорди - тепер по кишені не всім

Порівняно з 2023 роком ціна огірків українського виробництва зросла вдвічі. Загалом ціни на огірки сягнули найвищих показників за останні сім років, передають Патріоти України.

Про це повідомила керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" у Львові Тетяна Попович. За її словами, середня закупівельна вартість огірків на ринку становить 47,5 грн/кг.

"Зростання цін на огірки в Україні, яке спостерігається останніми місяцями, частково пов'язане з переходом на тепличні овочі. Пропозиція огірків із відкритого ґрунту зменшується, що змушує ринок покладатися на тепличні комбінати, де також виникають проблеми через зниження температури. Це призвело до підвищення цін на тепличні огірки на 34% порівняно з попереднім тижнем, причому теперішні ціни на них досягли найвищих показників за останні сім років", – каже Попович.

Вона наголосила, що вартість огірків на початку осені зросла вдвічі порівняно з минулорічною. Попович прогнозує, що ціни зростатимуть через дефіцит ґрунтових огірків і залежність від тепличних умов.

Мінімальна пенсія у 2025 році буде "заморожена? Чого очікувати українцям та чи збільшиться розмір виплат

вівторок, 17 вересень 2024, 23:40

У 2025 році мінімальна пенсія в Україні залишиться на рівні 2 361 гривні, без підвищень порівняно з 2024 роком. Індексація пенсій відбудеться в березні 2025 року, але значного збільшення соцвиплат не передбачається, передають Патріоти України. Про це й...

У ніч на 18 вересня людство спостерігатиме особливе небесне явище: Урожайний Супермісяць з затемненням

вівторок, 17 вересень 2024, 23:24

Повний Місяць у вересні 2024 року, який ще називають Місяцем Урожаю, буде особливим. Крім того, що вереснева повня – це супермісяць, вона ще й буде більша за середній супермісяць, зазначають Патріоти України. Але найбільшою родзинкою цього повного Міся...