"Встановили без узгодження": У Дніпрі комунальники зняли прапори з могил загиблих бійців АТО (фото)

Зняття прапорів викликало обурення сімей загиблих та ініціаторів проєкту.

У Дніпрі комунальники зняли прапори з могил. Фото: Фейсбук.

На Краснопільському кладовищі в Дніпрі комунальники зняли синьо-жовті прапори, які активісти встановили біля могил загиблих бійців. Інформацію про це підтвердила директорка департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Юлія Дмитрова, повідомляють Патріоти України.

За її словами, група людей без узгодження з мерією і адміністрацією кладовища встановили десятки металевих флагштоків із прапорами. Крім того, на адресу міської ради почали надходити скарги. "У нас є робоча група, ми розробили стратегію впорядкування кладовища. Домовилися протягом півроку встановити однотипні пам'ятники на могилах бійців, імена яких були встановлені. Наступний момент — замінити хрести на могилах невстановлених бійців. Ми домовилися: розмістити єдиний великий флагшток біля пам'ятної стели з державним прапором України, щоб на свята його піднімати, а під час траурних заходів — приспускати. За цими всіма могилами стежить КП "Ритуальні послуги", адміністрація Краснопільського кладовища, яка відповідає за порядок. І приходити і щось там самовільно робити біля чужих могил не можна. Принаймні треба було запитати", — сказала Юлія Дмитрова.

Як повідомила Дмитрова, прапори і флагштоки акуратно зняли і передали адміністрації кладовища. Представниця ініціативної групи, яка встановлювала прапори, волонтерка батальйону "Донбас" Аліна Смирнова розповіла, що в серпні своїм коштом вони встановили на кладовищі вісім прапорів батальйону і 21 прапор України. За її словами, зняття прапорів викликало обурення сімей загиблих та ініціаторів проєкту. "Ми наполягатимемо на тому, щоб принаймні прапори батальйону "Донбас" були повернуті на місце, на кожну могилу. На цьому кладовищі загалом поховано 11 бійців "Донбасу", родичі на цьому наполягають. Думаю, всі розуміють, що означає прапор батальйону для бійців. Якщо вони не повернуть прапори на місце, ми їх встановимо самі. А ще — документи про це ляжуть на стіл президенту", — пообіцяла Смирнова.

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...