Встановили рекорд: Командування РФ намагається приховати випадки масового дезертирства солдат, - ЦНС

Росія намагається приховати зростання кількості дезертирів серед російських військовослужбовців та відмови ними виконувати накази командування. Найбільша кількість судових справ через втечу зі служби зафіксована у прикордонних з Україною областях РФ, передають Патріоти України.

За час після оголошення "часткової мобілізації" восени 2022 року в РФ таких справ у судах – тисячі. Про це розповіли у Центрі національного спротиву.

За даними ЦНС, російське керівництво продовжує звичну політику приховування інформації щодо різних злочинів, скоєних військовослужбовцями ЗС РФ. Також у Росії намагаються замовчувати факти, що свідчать про деморалізацію особового складу російської армії. Зокрема йдеться про випадки втечі з військових частин, за що під суд потрапили тисячі російських солдатів.

"За інформацією джерел, у Брянській, Курській та Бєлгородській областях РФ рекордна кількість російських солдатів потрапили під суд за втечу зі служби. Зокрема, за 2023 рік більш ніж 5 тисяч судових справ стосувались самовільного залишення військових частин після початку мобілізації у вересні 2022 року", – розповіли у Центрі.

Багатьох російських окупантів, що воювали на сході та півдні України, засудили за дезертирство та невиконання наказів вищого командування. Дані про ці реалії російської окупаційної армії у Росії приховують на всіх рівнях влади.

"Центр національного спротиву зауважує, що кожен може допомогти солдатам зс рф демобілізуватись. Для цього необхідно повідомити розташування військових баз ворога за посиланням", – додали у Центрі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...