Встиг пограти і за "Шахтар", і за "Динамо": Померла легенда українського футболу

У віці 75 років пішов з життя відомий футболіст, тренер, майстер спорту міжнародного класу, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Анатолій Дмитрович Коньков. Про це повідомили в Українській асоціації футболу, передають Патріоти України.

Анатолій Коньков народився 19 вересня 1949 року у Хрустальному (Красний Луч) Луганської області. Під час кар’єри футболіста виступав на позиції півзахисника у командах "Авангард" (Краматорськ), "Шахтар" (Донецьк) та "Динамо" (Київ).

Чемпіон СРСР (4), володар Кубка СРСР, володар Кубка володарів кубків УЄФА, володар Суперкубка УЄФА.

За збірну СРСР провів 47 матчів (8 голів). Срібний призер Євро-1972. У складі олімпійської збірної СРСР провів два матчі. Бронзовий призер футбольного турніру Олімпіади-1976.

Дев'ять разів включався до списку "33 найкращих футболістів сезону" (зокрема 1975–1978 за №1 на своїй позиції). Входить до числа 50 найкращих гравців в історії донецького "Шахтаря" та київського "Динамо".

Під час тренерської кар'єри очолював "Таврію" (Сімферополь), "Шахтар", СК "Миколаїв", "Ворсклу" (Полтава), "Сталь" (Алчевськ) та азербайджанський "Інтер".

Працював головним тренером молодіжної збірної України. На чолі національної збірної України провів сім матчів, у трьох з яких команда отримала перемогу.

З вересня 2012 року по січень 2015-го був Президентом Федерації футболу України. Нагороджений орденом "За заслуги" III (2004), ІІ (2015), та І (2020) ступенів.


"Ні, більше не треба шукати свій каремат по болотах": В Україні ухвалили важливе рішення, яке стосується всіх військових

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:55

Міністерство оборони України внесло зміни до наказу 232 від квітня 2016 року, яке стосується виданого бійцям Збройних сил інвентарного речового майна. Про це повідомила членкиня Громадської антикорупційної ради при МОУ, радниця міністра оборони Богдана...

"Якщо коротко": Шовковський прокоментував другу поспіль поразку "Динамо" в основному раунді Ліги Європи

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:40

Головний тренер "Динамо" Олександр Шовковський відповів на запитання представників ЗМІ після матчу другого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25 проти німецького "Гоффенгайма", передають Патріоти України. Поєдинок у німецькому місті Зінсгайм ...