Всупереч обіцянкам влади: У маршрутках Києва та передмістя подорожчав проїзд, у березні обіцяють накинути ще

Серед причин таких дій перевізники називають зокрема підвищення центральною владою мінімальної зарплатні, що тягне за собою перегляд виплат всім водіям та адміністративному персоналу.

Перевізники Києва та області почали піднімати ціни на проїзд у маршрутках, як і обіцяли ще в січні, зазначають Патріоти України.

Так, з 3 лютого, тариф на проїзд підвищило Ірпінське АТП. Транспортне підприємство, яке займається пасажирськими перевезеннями за напрямками Бородянка - Буча - Ірпінь - Гостомель - Київ, підняло ціни з ряду причин.

Як повідомляє перевізник, основне - це зростання мінімальної заробітної плати, збільшення собівартості перевезень і збитки під час карантину.

Наприклад, проїзд з Гостомеля до Києва подорожчав з 20 до 23 грн, а з Ірпеня до столиці – з 17 до 20 грн. З Ірпеня до Бучі проїзд зріс з 9 до 10 грн.

З 8 лютого ціни підняли і в маршрутках Києва та Петропавлівської Борщагівки. Вартість збільшилася з 8 грн до 10 грн.

З 1 березня в столиці тарифи в маршрутках злетять ще більше – до 10-12 грн, пише ubr.ua.

Як повідомив голова Асоціації перевізників Києва та області Ігор Моїсеєнко, підвищення вартості проїзду в маршрутках залежить від складності маршруту.

"Перший локдаун, коли транспорт простояв два місяці, дуже боляче вдарив по всіх перевізниках. Багато..., хто тоді брали кредити, зараз ледь виживають. Через постійне зменшення пасажиропотоку багато київських маршрутів зараз працюють на межі збитковості", - розповів голова профільної асоціації.

Про підняття вартості проїзду в столичних маршрутках до 12 грн заявив і директор однієї з компаній перевізників, яка обслуговує ряд міських і приміських маршрутів, у тому числі 201, 408, 437 і 450.

"Вартість зросте мінімум до 12 гривень. У першому кварталі 2021 року можна очікувати якісь зміни в плані вартості проїзду в громадському транспорті",-заявив керівник компанії Володимир Назаренко.

У той же час влада столиці обіцяє утримати вартість поїздок в метро, тролейбусах і трамваях на рівні 8 грн.

"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

вівторок, 16 квітень 2024, 15:30

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...