Втік від війни в Лівані, але загинув у боях за Україну: Під Бахмутом поліг мусульманин, який любив допомагати людям

Захищаючи Україну від російських окупантів, 21 березня 2023 року в районі Бахмута загинув Абу Аль-Аїла Ахмад Омарович. Воїн переїхав з Лівану до України в 2006 році, коли його родина рятувалася від війни, передають Патріоти України.

Герою було 26 років. Його поховали за традиціями ісламу, тож на його могилі немає ні свічок, ні квітів із вінками. Як розповіла дружина загиблого Вікторія Білоус уFacebook, краще, щоб люди витратили гроші не на ці атрибути, а на благодійність.

Чоловік жив в Україні із 10-річного віку. У березні 2022-го він вступив до лав ЗСУ і став на захист своєї країни. Загинув під час штурму, коли потрапи у засідку.

"Мій чоловік сповідував іслам. Я зрозуміла, що правильно буде поховати його за традиціями та віруваннями його релігії. Мусульмани переконані – людина приходить у цей світ без матеріальних речей і має йти з нього так само. Дитину, яка народжується, кутають у білу тканину; людину, яка покидає наш світ, мусульмани також кутають у білу тканину – саван. Її проводжають без труни, гучних процесій, квітів та пластикових вінків", – написала Білоус.

Вона впевнена, що квіти, стрічки та ін. на цвинтар люди приносять тільки для себе, тому що для душ загиблих це вже не важливо.

Близькі та друзі Ахмада поставилися до позиції сім'ї з розумінням, зазначила Білоус. Замість цього вони зібрали гроші, які дружина захисника України передала волонтерам для наших воїнів.

"Кошти потрапили до людей, яким ця сума була необхідна саме в той момент. Так мій чоловік руками його близьких допоміг врятувати життя побратимам, які продовжують робити те, чому він присвятив важливий період свого життя", – розповіла українка.

"Саме це важливо для його душі – допомогти людям. Пригостити їжею того, хто потребує. Подарувати одяг тому, хто його не має. Посприяти тому, щоб хтось вижив і почував себе краще на фронті", – додала вона. Жінка впевнена: "Якщо сьогодні комусь на могилу не принесуть вінок, але витратять зекономлені кошти на потреби війська, завтра хтось матиме більше шансів на життя".

В центрі Ужгорода військовий зірвав шеврони з п'яного бійця, – журналіст

субота, 4 травень 2024, 20:53

Військовий, що перебуває на реабілітації, у центрі Ужгорода зірвав з бійця шеврони, який нібито перебував у нетверезому стані. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. Подія трапилася у п'ятницю, 3 травня, на площі Шандор...

У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:59

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європ...