Втрачено дорогоцінний час: На Запоріжжі дитина після укусу гадюки потрапила до реанімації з гангреною

В Енергодарі Запорізької області шестирічна дівчинка потрапила до реанімації після того, як її на природі вкусила гадюка. У дитини розвинулася гангрена. Як пише "Vgorode Запоріжжя", діти під час відпочинку з батьками ловили в траві ящірок, але одна з дівчаток випадково зловила змію, яка вкусила її за палець на лівій руці, передають Патріоти України.

Медики нібито відразу не вкололи постраждалій сироватку, хоча та була в місцевій лікарні. У результаті в дитини розвинулася суха гангрена в ділянці укусу. Її перевели в опікове відділення для пересадки шкіри. Попереду дівчинку чекає операція і щонайменше два тижні відновлення.

"Але могло бути і по-іншому, якби не було втрачено дорогоцінний час, коли отрута поширювався по руці й по всьому організму", – розповіла подруга сім'ї Марія Джунь. Зі свого боку головний лікар санчастини №1 Андрій Бредихін заявив, що антитоксин проти зміїної отрути дійсно був на складі, але з'ясувалося, що термін його дії закінчився ще 30 квітня, тому сироватку дівчинці колоти не стали. Медики спочатку провели терапію з дезінтоксикації, а потім викликали колег із Запоріжжя. Дитину доправили в обласну лікарню, де вкололи засіб.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...