"Втрата путінського трильйона": Політолог пояснив, чому в Кремлі бояться "пекельних" санкцій США

Кремль дуже лякають анонсовані санкції США за вторгнення в Україну. Особливо болючими вони можуть стати для російської верхівки. Таку думку озвучив російський політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

За його словами, мова йде про арешт так званого путінського трильйона - грошей, які належать самому президенту РФ Володимиру Путіну та його близькому оточенню, але які знаходяться в юрисдикції Сполучених Штатів.

"Так звані "пекельні санкції", якими погрожують, вони проговорювалися багато разів. Це дійсно серйозний удар, що повністю підриває економіку Росії. Нафтове і газове ембарго, при якому питання закриття Північного потоку-2 стає дрібним пунктом", - сказав Піонтковський в ефірі телеканалу Україна 24.

Політолог зазначив, що ведеться напружена боротьба між Вашингтоном і Москвою, в центрі якої опинилася Україна. І в цьому протистоянні у Путіна є підтримка в самій адміністрації Байдена.

"Це група "Путін-ферштейн", як я її називаю, головний в якій помічник президента з безпеки Салліван (помічник керівника адміністрації США з нацбезпеки Джейк Салліван, - ред.)", – сказав Піонтковський.

За словами Піонтковського, за допомогою Саллівана "Путіну з Байдена вдається витягнути кліщами" якісь політичні "дивіденди".

"Я вважаю великим проміжним успіхом Путіна відеоконференцію, де він знову вирвав з Байдена підтримку Мінських угод і особливого статусу ОРДЛО. Друге - Байден охоче відреагував, що через кілька днів буде зібраний саміт НАТО, щоб обговорити побоювання Москви", – зазначив російський експерт.

При цьому, за його словами, на боці України - держсекретар Ентоні Блінкен і міністр оборони США Остін Ллойд.

"В цілому я оптиміст, попри кремлівську агентуру впливу в оточенні Байдена, я думаю, лінія твердої підтримки України восторжествує у Вашингтоні", – резюмував Піонтковський.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...