Втратила тата і дідуся: Рідні розповіли про 9-річну Віку, яку разом з мамою окупанти вбили під укриттям у Києві

У ніч на четвер, 1 червня, російські окупаційні війська атакували Київ ракетами, у столиці пролунало багато гучних вибухів - понад десять лише за кілька хвилин. Сили ППО збили ворожі цілі, проте падіння їхніх залишків призвело до руйнувань і, на жаль, загиблих та травмованих, серед яких є діти, передають Патріоти України.

Зокрема, загинули мати та донька. Дівчинка – Вікторія Івашко була спортсменкою. Раніше вона втратила тата та дідуся. Деталі трагедії розповіли рідні 9-річної Вікі. Подробиці вони поділилися журналістам ТСН.

За словами подруги загиблої жінки, та збиралася з дочкою на всю ніч піти до укриття, але, очевидно, щось змінилося. У сюжеті йдеться, що Віка була чемпіонкою з дзюдо та однією з найкращих у класі учениць. Маму з дочкою любив увесь район.

"Вікуся, я сподіваюся, що тобі там добре. Мені тебе дуже не вистачає. Нехай ангели-охоронці приведуть тебе в твій дитячий рай. А ми залишимося тут із спогадами про тебе і вірою в майбутнє нашої України. Ми помстимось за тебе і твою маму", – написала однолітка Віки Даша, яка принесла своїй подружці іграшкового кролика та листа.

Дівчинка розповіла, що Віка на перервах читала книги Гаррі Поттера. А дядько Віки, рідний брат її мами Олі – Олександр, дізнався про події у Києві, будучи на фронті."Вони живуть на п'ятому поверсі, і коли прилітає десь на Деснянському районі чи Бровари – заграва. Віка почала нервувати, а коли почали ходити до укриття, вона заспокоювалася", – розповідає Олександр.

Однак цього разу виявилося інакше. Укриття виявилося закритим.За словами Олександра, сім'ю переслідувала чорна смуга. Рік тому в аварії загинув їх із Ольгою батько, кількома місяцями раніше від серцевого нападу – помер тато Віки.

"Віка майже встигла добігти до сходів, а Оля потрапила майже до епіцентру, вона її наздоганяла", – кажуть рідні. "Мама їй кричала з вікна, що Оля, повернися, повернися, бо вже стріляють! А вона крикнула: "Мені треба Віку рятувати"! І вона бігла її рятувати", – розповідають свідки трагедії.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...