Вціліли навіть деякі коштовні речі: На дні Середземного моря знайшли затонулий корабель, якому 2200 років (фото)

У Єгипті знайшли корабель.

Археологи знайшли в Єгипті корабель, який затонув після зіткнення з гігантськими кам'яними блоками після землетрусу 2200 років тому. Уламки судна було виявлено в місті Тоніс-Геракліон, яке пішло під воду. Вчені побачили уламки під шаром 5-метрового бруду, а місце поховання було покрито купою каменів. Про це повідомляє видання The Sun, передають Патріоти України.

"Корабель затонув після удару величезних блоків знаменитого храму Амона, який був повністю зруйнований під час катастрофи в II столітті до нашої ери", – написано в заяві групи археологів.

Там, де раніше було місто, яке пішло під воду, археологи також виявили глиняний посуд, на деяких виробах були зображені хвилі.

Крім того, вченим вдалося знайти золотий амулет із зображенням Біса – це єгипетський бог, пов'язаний із дітонародженням та родючістю.

Стародавнє місто було раніше відоме для єгиптян як Тоніс, а для грецьких жителів – Геракліон. Саме з цієї причини сучасні фахівці прозвали його Тоніс-Геракліон. Воно пішло під воду через декілька сильних землетрусів.

Тоніс-Геракліон був знову відкритий підводними археологами на початку 2000-х років, і експедиції продовжують виявляти і вивчати його руїни й артефакти.


Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...