"Вульгарно та непристойно": У Росії військком відмовився назвати втрати окупантів в Україні під "гарним" приводом

Головний військком Красноярського краю РФ Андрій Лисенко заявив, що Росія не веде підрахунок загиблих окупантів на війні в Україні. На питання журналістів щодо втрат він відмовився відповідати, аргументувавши це тим, що ставити такі питання "непристойно" та "вульгарно". Про це пише місцеве видання "Красноярськ онлайн", передають Патріоти України.

Військком заявив, що загибель кожного солдата є його "особистою трагедією". При цьому кількість загиблих він все ж не назвав, оскільки "говорити про якісь цифри вульгарно й недоречно".

"Для мене особисто як для військового комісара будь-який загиблий хлопець – це дуже багато. Це трагедія не лише для батьків, це трагедія для всіх нас. І це моя особиста трагедія, бо я особисто їх відправляв до армії. Я відчуваю за них відповідальність. Тому від цифр, скільки у нас загинуло, скільки красноярців поранено... ми не ведемо таку статистику... Я вважаю, що це певною мірою вульгарно... Ми з кимось порівнюватимемося, чи що? Скільки вас, а скільки у нас? Будь-який громадянин нашій державі дорогий. Я вважаю, що про цифри говорити просто недоречно. Напевно, це десь вульгарно. Вибачте, будь ласка", – заявив Лисенко.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 6 квітня орієнтовно склали 18 600 осіб. Водночас РФ втрати приховує.

Крім того, в Україні знищено інші техніку та засоби ворога: танків - 684 одиниці, бойових броньованих машин - 1 861 одиниця, артилерійських систем - 332, РСЗВ - 107, засоби ППО - 55, літаків - 150, гелікоптерів - 135, автомобільної техніки - 1 324, кораблів/катерів - сім, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 96, пускових установок ОТРК/ТРК - чотири.

Знищено також 76 цистерн з паливно-мастильними матеріалами та 25 одиниць спеціальної техніки. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...