Вважаєте себе захищеними? Засновник Telegram Павло Дуров радить всім негайно видалити WhatsApp зі смартфонів

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров порадив користувачам WhatsApp видалити додаток зі своїх смартфонів. Про це один з капітанів світового ІТ-бізнесу написав у своєму каналі в Telegram, зазначають Патріоти України.

"WhatsApp не тільки не захищає ваші повідомлення, WhatsApp – це додаток, який постійно використовується як троянський кінь для стеження за фотографіями і повідомленнями, які не належать до WhatsApp", - наголосив засновник месенджера Telegram.

За його словами, "бекдори" у WhatsApp не тільки не зникають, а з'являються один за одним.

"У травні я передбачив, що бекдори ("чорні ходи", - ред.) у WhatsApp виявлятимуться, і одна серйозна проблема безпеки виникатиме за іншою. Цього тижня було знайдено черговий "чорний хід" у WhatsApp. Як і попередні, цей новий бекдор зробив всі дані на вашому телефоні вразливими для хакерів і державних установ. Все, що потрібно зробити хакеру, - це відправити вам відео - і всі ваші дані будуть у розпорядженні зловмисника", - попередив Дуров.

Раніше про небезпеку використання як WhatsApp, так і Telegram попереджав колишній співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден. Замість цих месенджерів він рекомендував використовувати Signal або Wire.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...