Вважали небо залізним: Археологи розшифрували головний містичний текст єгиптян

Єгипетська космографія розглядала небо як залізну ємність з водою, шматочки якої падали на землю у формі метеорів.

Археологи розшифрували головний містичний текст єгиптян після декількох років титанічної роботи, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

За їх словами, тепер можна пояснити деякі терміни і знаки епохи фараонів, які раніше були незрозумілі, або в повному обсязі зрозумілі. Також стало ясно, як вони називали метеорити і чому небо у них було залізним.

В результаті лінгвістичного аналізу текстів Стародавнього Єгипту єгиптолог зі США припустила, що єгиптяни уявляли небо як залізну ємність з водою в формі миски або яйця. З цієї ємності могла падати вода у вигляді дощу або шматочки заліза - метеорити. У статті, опублікованій в журналі The Journal of Egyptian Archaeology, автор ілюструє зв'язок ієрогліфа N41, що використовується у словосполученнях, пов’язаних із жінками, водою та металами.
Індексичність знаку N41 говорить про те, що зв’язок між народженням, загробним життям та залізом існував ще до перших засвідчених довгих релігійних текстів в Єгипті. Нарешті, лексичні паралелі між Єгиптом та Месопотамією можна пояснити як загальну реакцію на явища падіння метеоритів із заліза.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...