"Ви - не переселенець": У Львові чоловік отримав від держави 192 тис. грн, але тепер держава вимагає повернути кошти

У Львові пенсіонера МВС змусили повернути державі майже 192 тис. грн, які він отримував як внутрішній переселенець. Також за шахрайство його засудили до іспитового терміну. Про це йдеться у вироку Залізничного районного суду Львова, передають Патріоти України.

За даними суду, підозрюваним є уродженець Львівщини, пенсіонер МВС. У Львові він отримав статус внутрішнього переселенця, оскільки раніше мешкав на окупованій Луганщині. Чоловік від травня 2015 року до квітня 2021 року отримував компенсацію для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово комунальних послуг. Проте під час слідства стало відомо, що у неповнолітнього сина чоловіка у приватній власності є квартира на неокупованій частині України. Через це орган соціального захисту звинуватив переселенця у шахрайстві та вимагав повернути кошти - 191 850 грн.

На суді чоловік пояснив, що у власності його неповнолітнього сина дійсно є однокімнатна квартира загальною площею 21,4 кв.м. Він зазначив, що його родина не використовує це приміщення і він вважав, що син може ним розпоряджатись тільки тоді, коли стане повнолітнім. Чоловік додав, що вже повернув державі 4400 грн.

Суд визнав підозрюваного винним за ч.2 ст.190 КК України та засудив до іспитового терміну. Також він повинен повернути державі решту отриманих коштів - 187 450 грн.

Блекаутів не уникнути? У Міненерго закликали українців готуватися до складної зими

вівторок, 14 травень 2024, 5:00

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що взимку буде складно втримати енергосистему без обмежень споживачів. Також він допускає труднощі з постачанням електроенергії влітку. Про це міністр повідомив в ефірі єдиного телемарафону. За словами Галуще...

"Якщо запрацює певний механізм": Німеччина і Польща відповіли, чи повертатимуть українських військовозобов'язаних

вівторок, 14 травень 2024, 4:15

Німеччина та Польща висловили готовність сприяти поверненню українських військовозобов'язаних відповідного віку, які перебувають на їхній території. Про це розповів член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олексан...