Ви буде шоковані: Вчені розгадали таємницю написів на стародавніх вавилонських табличках

Вчені розгадали таємницю написів на вавилонських табличках, які відносяться до старовавилонського періоду і датуються не пізніше 1730 до н.е. Їх намагалися розшифрувати ще з минулого століття. Про це повідомляє National Public Radio, передають Патріоти України.

У 1940-х роках учений Мері Хассі припустила, що на табличках були рецепти, але її версію спростували. Тоді фахівці зійшлися на думці, що дані написи - це медичні тексти.

Зараз же вдалося встановити, що одна з табличок точно представляла собою кулінарну книгу, в якій було розписано близько 25 рецептів, у числі яких вегетаріанський "пивний хліб", а також велика різноманітність бульйонів і рагу. Вчені вважають, що останні були найбільш затребувані жителями Месопотамії і часто базувалися на пиві.

Крім того, дослідники навіть провели експеримент, створивши три страви за знайденими давніми рецептами. Вони відзначили, що традиції древньої кухні дозволили прижитися багатьом інгредієнтам, які на сьогоднішній день широко використовуються в національних кухнях всього світу.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...