Ви будете шоковані! Лікар показав, як виглядають судини курця (відео)

Куріння небезпечне для життя

Про шкоду куріння сказано багато, зокрема про те, що ця звичка шкодить серцево-судинній системі. Кардіохірург Борис Тодуров показав наочно, до чого призводить куріння. У себе у Facebook лікар опублікував відео, де він демонструє судини курця, уражені атеросклерозом, передають Патріоти України.

"Присвячується всім моїм фейсбучним друзям, що курять. Ось що буває в судинах серця у людей, які курять сигарети... Ось цим атеросклерозом була повністю забита артерія – просвіту немає. Одна сигарета в день дає такий ефект. Тому ті, хто курить, будь ласка, згадуйте цю картинку. Можете продовжувати курити далі, але будьте готові до того, що вам доведеться перенести ось таку операцію", – коментує лікар.

Раніше також голова Інституту серця розповідав про те, що сучасні замінники сигарет, які позиціонуються як менш шкідливі, насправді ще небезпечніші, ніж сигарети.

"Останні дані, які ми бачимо за нашими медичними каналами, свідчать, що всі ці замінники куріння мають у низці випадків ще більші фактори ризику. Зокрема вони іноді викликають такі опіки легенів, після яких молоді люди повністю переходять на штучну вентиляцію легенів – у них розвивається легенева недостатність. Таких випадків дуже багато. Від звичайного тютюнопаління ми не бачили настільки серйозних ускладнень, як ми маємо сьогодні від вейпів, систем нагрівання тютюну і всього іншого", – наголосив Тодуров.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...