Ви будете шоковані: Вчені підрахували, скільки в нашій Галактиці може бути позаземних цивілізацій

У Галактиці може існувати до 36 позаземних цивілізацій. Про це йдеться в роботі вчених, опублікованій в Astrophysical Journal. Розрахунки вчених враховували характер хімічної еволюції Всесвіту і типову швидкість розвитку все більш складних форм життя, передають Патріоти України.

"Наша ідея полягала в тому, щоб використовувати принципи теорії еволюції в космічних масштабах. Ми назвали результати наших розрахунків "астробіологічною межею Коперника". Відповідно до них в нашій Галактиці повинна існувати як мінімум кілька дюжин цивілізацій, якщо на розвиток кожної з них йде близько п'яти мільярдів років", – розповів один з авторів роботи, професор Ноттінгемського університету (Велика Британія) Крістофер Конселіс.

У минулому вчені припускали, що відсутність позаземних цивілізацій може пояснюватися унікальними умовами для формування розумного життя, які склалися на Землі. Ця гіпотеза зараз здається вченим малоймовірною після відкриття безлічі землеподібних планет у найближчих до нас зірок.

Згідно з новим дослідженням, всього в Чумацькому Шляху можуть існувати від 475 до 928 цивілізацій, однак зараз, як припускають астрономи, їх число не перевищує трьох дюжин. Найближчі з них, на думку вчених, будуть знаходитися на відстані в кілька тисяч світлових років від Землі.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...