Ви будете здивовані: Біля узбережжя Британії корабель завис у небі - розгадка дуже проста (фото)

Біля узбережжя Британії, в районі міста Фалмут (Корнуолл) зробили знімок корабля, який здається, висить в небі. Про це розповідає ВВС. Знімок, зроблений Девідом Морісом вражає, але явищу є наукове пояснення, передають Патріоти України.

Як пояснив метеоролог Девід Брейн, міраж викликаний особливими атмосферними умовами, які заломлюють світло. Він додав, що ця оптична ілюзія звична для Арктики, але взимку в Великій Британії - трапляється дуже рідко.

"Чудові міражі трапляються через погодні умови, відомі як інверсія температури, коли холодне повітря тримається близько до моря, а тепле повітря - над ним", - зазначив Брейн.

Він пояснив, що оскільки холодне повітря щільніше за тепле, воно переломлює світло, тому для того, хто стоїть на березі, відстань, на якому насправді розташований об'єкт, виглядає інакше.

"Чудові міражі можуть створювати кілька різних типів зображень. На цьому здається, що дальній корабель плаває високо над своїм фактичним розташуванням, але іноді може стати видимим навіть об'єкт за горизонтом", - резюмував метеоролог.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...