Ви будете здивовані: Які країни не святкують Новий рік 1 січня

Для більшості людей звично відзначати Новий рік саме 1 січня, але в деяких країнах світу ця традиція зовсім відсутня або навіть заборонена законом, зазначають Патріоти України.

Ізраїль

В Ізраїлі Новий рік відзначається за місячним календарем, тому припадає на кінець вересня — початок жовтня. Він має назву Рош га-Шана і традиційно не може припадати на неділю, середу чи п'ятницю. Святкування 1 січня тут не заборонені, але це вважається звичайним робочим днем.

Саудівська Аравія

У Саудівській Аравії ситуація кардинально відрізняється і відзначати Новий рік 1 січня тут заборонено на законодавчому рівні. Навіть більше, місцева поліція контролює, щоб у продажу не було жодної новорічної атрибутики. На вулиці навіть не можна демонструвати радість з приводу цього міжнародного свята.

Причиною таких суворих заборон є релігійні догми. Аналог Нового року у цій країні відзначається за місячним календарем, котрий припадає на день весняного рівнодення 21 березня.

Іран

Подібну картину можна спостерігати і в Ірані. У цій країни використовують перський календар, тому Новий рік тут відзначається 22 березня у свято Новруз. За таким же принципом Новий рік зустрічають в Афганістані, Азербайджані, Албанії, Казахстані, Киргизії, Македонії, Таджикистані, Туреччині та Узбекистані, які також живуть за перським календарем.

Китай

В Китаї Новий рік вважається державним святом та є вихідним, але відзначається він не 1 січня. Його святкують за місячним календарем у другий молодик після дня зимового сонцестояння. Тобто ця дата може припадати на один з днів з 21 січня по 21 лютого.

Це свято відзначається феєрверками та масовими заходами. Однак і 1 січня оголошено у Китаї вихідним, хоча великих гулянь цього дня тут нема. Але в столиці та деяких містах, де відчувається вплив західних традицій, люди теж можуть збиратися на площах і влаштовувати масові гуляння. Хоча, зазвичай, вони поступаються в розмаху національному святу.

Бангладеш

У Бангладеш також немає гучних святкувань 1 січня. У цій країні відзначають Бенгальський Новий рік, який настає 14 квітня. Традиційно цього дня влаштовуються концерти та культурні заходи. До цього дня готуються дуже ретельно: одягаються у найвишуканіший одяг, збираються разом та відвідують храми. У деяких містах фестивалі можуть бути справді вражаючими.

Індія

Для Індії характерне величезне культурне різноманіття, якому вона завдячує значній кількості етносів, які тут проживають. З цієї причини Новий рік тут відзначається у різний час. На державному рівні це свято відзначається за місячним календарем 22 березня. Проте у деяких штатах ця традиція відрізняється.

Наприклад, у штаті Керала його святкують 13 квітня, а на півдні Індії свято відзначають в середині осені.

В'єтнам

У В’єтнамі Новий рік – це дуже важливе свято, яке носить назву Тет. Його відзначають за місячними календарем, як і в Китаї ця дата припадає на кінець січня – початок лютого, але не завжди збігається. Це вважається сімейним і гучним святом

В’єтнамці намагаються провести його у колі рідних, а масштабні святкування вражають та можуть затягнутися на цілий тиждень.

Південна Корея

Попри те, що у Південній Кореї 1 січня оголошено вихідним, для місцевих є більш важливе свято. Корейський Новий рік має назву Соллаль – Корейський Новий рік, який відзначають за місячно-сонячним календарем. Традиційно ця дата припадає на початок лютого.

Це дійсно важливе для кожного корейця свято. Місцеві вбираються у національний одяг, готують традиційні страви, збираються зі своїми рідними та вшановують своїх предків.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...