До недавнього часу люди знали, що найшкідливішим м'ясом є свинина і баранина, а найкориснішим вважається м'ясо птиці. Однак, тепер вчені розповіли, якщо людина буде постійно їсти куряче м'ясо, вона може захворіти на рак крові, передають Патріоти України.
Вчені з Оксфордського університету багато років стежили за життям майже 500 тис. британців середнього віку. Вони оцінювали їх раціон харчування і історії захворювання, при цьому робили висновки з хвороб, якими вона хворіли. Як виявилося, у 23 тис. людей виявили рак, оскільки вони регулярно вживали курку. Дослідники підкреслили, що у тих, хто їв птицю, розвивалася злоякісна меланома, рак простати і неходжкінська лімфома.
Поки незрозуміло, через що саме виникає онкологічне захворювання, можливо, це частота вживання курки, можливо, спосіб приготування або ж в курці є якийсь канцероген. Але зараз дослідники говорять, що потрібно продовжити дослідження. А поки це повністю не вивчено, медики рекомендують вживати м'ясо курки не так часто і готувати його тільки шляхом запікання в духовці, на грилі або ж на пару. Але, як підкреслили фахівці, не можна смажити це м'ясо, так як в такому м'ясі міститься багато шкідливого холестерину.
В Україні самотні пенсіонери старші 80 років, які потребують догляду й живуть одні, мають право на щомісячну доплату до пенсії в розмірі 944 грн. Для її оформлення потрібно звернутися до органів соцзахисту або ПФУ (Пенсійний фонд України) з медичним ви...
Працівники ДБР повідомили про підозру чотирьом військовослужбовцям, які в умовах воєнного стану свідомо відмовились виконати бойовий наказ командирів, передають Патріоти України. Встановлено, що у різний час військовослужбовці однієї з частин, дислоков...