До недавнього часу люди знали, що найшкідливішим м'ясом є свинина і баранина, а найкориснішим вважається м'ясо птиці. Однак, тепер вчені розповіли, якщо людина буде постійно їсти куряче м'ясо, вона може захворіти на рак крові, передають Патріоти України.
Вчені з Оксфордського університету багато років стежили за життям майже 500 тис. британців середнього віку. Вони оцінювали їх раціон харчування і історії захворювання, при цьому робили висновки з хвороб, якими вона хворіли. Як виявилося, у 23 тис. людей виявили рак, оскільки вони регулярно вживали курку. Дослідники підкреслили, що у тих, хто їв птицю, розвивалася злоякісна меланома, рак простати і неходжкінська лімфома.
Поки незрозуміло, через що саме виникає онкологічне захворювання, можливо, це частота вживання курки, можливо, спосіб приготування або ж в курці є якийсь канцероген. Але зараз дослідники говорять, що потрібно продовжити дослідження. А поки це повністю не вивчено, медики рекомендують вживати м'ясо курки не так часто і готувати його тільки шляхом запікання в духовці, на грилі або ж на пару. Але, як підкреслили фахівці, не можна смажити це м'ясо, так як в такому м'ясі міститься багато шкідливого холестерину.
З'явилась інформація про те, що студентів старше 25 років можуть позбавити відстрочок від мобілізації. Зокрема, вже готуються зміни до відповідного закону, передають Патріоти України. Таку заяву зробив заступник міністра освіти Михайло Винницький в ефі...
Голова фонду «Український дім» Мирослава Керик звернула увагу на зміст польського підручника з географії для шостих класів 2019 року видання. Вона зазначила, що розділ, присвячений Україні, містить велику кількість неточностей і дезінформації, подібної...