Ви будете здивовані: Медики назвали найнебезпечніший для здоров'я напій

Молочний коктейль може бути блаженством для наших смакових рецепторів, але, на жаль, не для наших кровоносних судин, повідомляють Патріоти України.

Дослідження грузинських вчених показує, що часте вживання даного напою з високим вмістом жирів може привести до нездорових змін в кровоносних судинах і еритроцитах. Результати експерименту були опубліковані в журналі Laboratory Investigation.

У рамках дослідження вчені попросили 10 здорових чоловіків випити молочний коктейль, приготований з цільного молока, збитих вершків і морозива. Коктейль містив 80 грамів жиру і 1000 калорій. Чотири години потому лабораторні тести виявили докази того, що кровоносні судини чоловіків погано розширювалися, а червоні кров'яні тільця змінили форму.

В учасників експерименту після вживання коктейлю також було помічено тимчасове підвищення рівня ферменту, званого мієлопероксидазою, який здатний підвищувати жорсткість кровоносних судин і ймовірність серцевого нападу.

Однак необхідності панікувати немає, запевняє автор дослідження, професор клітинної біології та анатомії в Медичному коледжі університету Августи в Грузії Джулія Бріттен. У здорової людини такі зміни носять тимчасовий характер і через деякий час проходять самі собою. Але при регулярному вживанні молочного коктейлю, а також інших напоїв і страв з високим вмістом жиру можливий накопичувальний ефект і розвиток серйозних захворювань.

Американська кардіологічна асоціація рекомендує, щоб здорові дорослі обмежували споживання жиру до 20-35% від сумарної кількості щоденних калорій.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...