
Зелень прийнято вважати найкориснішим продуктом, але деякі її види можуть стати причиною проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Справа ось у чому. Деякі види зелені багаті на жиророзчинний вітамін К, який відповідає за систему гомеостазу. Тобто цей вітамін допомагає згортанню крові, через що відбувається швидке загоєння ран, тому люди не стікають кров'ю за найменших кровотеч.
Однак, якщо є підвищений ризик тромбоутворення, треба відмовитися від цієї зелені. Особливо це стосується тих людей, яким призначено лікування коагулянтами – препаратами, які розріджують кров. Бо за вживання цих видів зелені їхня дія значно послабшає.
На першому місці за вмістом вітаміну К опинилася петрушка, 100 грамів цієї зелені містить 20 добових доз вітаміну К, що підвищує ризик тромбозу. Окрім того, вітаміну К також багато в базиліку, у 100 грамах якого міститься 7 добових доз. Третє місце посідає шпинат, він містить у 100 грамах 6 добових доз вітаміну К.
Поліція Києва надала роз’яснення щодо інциденту в укритті однієї з бібліотек Подільського району, де 69-річна жінка обмежувала доступ матері з дитиною до частини захисної споруди під час ворожої атаки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням ...
Засновниця видавництва «Трояндовий Бастіон», письменниця, журналістка Роза Туманова заявила, що оголосила намір написати біографію Ірини Фаріон, бо така книга потрібна українцям, а її допис довів суспільний інтерес до теми. Про це повідомляють Патріоти...