
Зелень прийнято вважати найкориснішим продуктом, але деякі її види можуть стати причиною проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Справа ось у чому. Деякі види зелені багаті на жиророзчинний вітамін К, який відповідає за систему гомеостазу. Тобто цей вітамін допомагає згортанню крові, через що відбувається швидке загоєння ран, тому люди не стікають кров'ю за найменших кровотеч.
Однак, якщо є підвищений ризик тромбоутворення, треба відмовитися від цієї зелені. Особливо це стосується тих людей, яким призначено лікування коагулянтами – препаратами, які розріджують кров. Бо за вживання цих видів зелені їхня дія значно послабшає.
На першому місці за вмістом вітаміну К опинилася петрушка, 100 грамів цієї зелені містить 20 добових доз вітаміну К, що підвищує ризик тромбозу. Окрім того, вітаміну К також багато в базиліку, у 100 грамах якого міститься 7 добових доз. Третє місце посідає шпинат, він містить у 100 грамах 6 добових доз вітаміну К.
У Каліфорнії запущено найбільшу у світі теплову батарею. Система розміром з офісну будівлю накопичує дешеву сонячну енергію і перетворює її на промислову пару з температурою до 1500°C. . На відміну від більшості систем зберігання, які повертають елект...
Під час судового засідання 13 листопада у Львові у справі про вбивство української мовознавиці, екснардепки Ірини Фаріон допитали нового свідка, який розповів, що її убивця нібито не схожий на обвинуваченого у злочині В'ячеслава Зінченка. Про це повідо...