Зелень прийнято вважати найкориснішим продуктом, але деякі її види можуть стати причиною проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Справа ось у чому. Деякі види зелені багаті на жиророзчинний вітамін К, який відповідає за систему гомеостазу. Тобто цей вітамін допомагає згортанню крові, через що відбувається швидке загоєння ран, тому люди не стікають кров'ю за найменших кровотеч.
Однак, якщо є підвищений ризик тромбоутворення, треба відмовитися від цієї зелені. Особливо це стосується тих людей, яким призначено лікування коагулянтами – препаратами, які розріджують кров. Бо за вживання цих видів зелені їхня дія значно послабшає.
На першому місці за вмістом вітаміну К опинилася петрушка, 100 грамів цієї зелені містить 20 добових доз вітаміну К, що підвищує ризик тромбозу. Окрім того, вітаміну К також багато в базиліку, у 100 грамах якого міститься 7 добових доз. Третє місце посідає шпинат, він містить у 100 грамах 6 добових доз вітаміну К.
В українських вчителів, які працюють у невеликих школах, може виникнути ризик втрати роботи через зміни у фінансуванні. Від вересня 2025 року зарплати педагогів у таких закладах більше не будуть фінансуватися з державного бюджету. Проте що робити вчите...
Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов періодично викладає спеціальні дисципліни для майбутніх керівників. Про це він сказав під час виступу на міжнародному форумі "Інформаційна війна: від спротиву до стійко...