Зелень прийнято вважати найкориснішим продуктом, але деякі її види можуть стати причиною проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Справа ось у чому. Деякі види зелені багаті на жиророзчинний вітамін К, який відповідає за систему гомеостазу. Тобто цей вітамін допомагає згортанню крові, через що відбувається швидке загоєння ран, тому люди не стікають кров'ю за найменших кровотеч.
Однак, якщо є підвищений ризик тромбоутворення, треба відмовитися від цієї зелені. Особливо це стосується тих людей, яким призначено лікування коагулянтами – препаратами, які розріджують кров. Бо за вживання цих видів зелені їхня дія значно послабшає.
На першому місці за вмістом вітаміну К опинилася петрушка, 100 грамів цієї зелені містить 20 добових доз вітаміну К, що підвищує ризик тромбозу. Окрім того, вітаміну К також багато в базиліку, у 100 грамах якого міститься 7 добових доз. Третє місце посідає шпинат, він містить у 100 грамах 6 добових доз вітаміну К.
Липень починається з фінансових новин для українських пенсіонерів - і не всім вони сподобаються. Частина отримає надбавки до пенсій, інші - допомогу від ООН, а для решти місяць пройде без змін, передають Патріоти України. Починаючи з 1 липня, додаткові...
З 2022 року українці сплачують податки за закордонні посилки, але не всі відправлення оподатковуються. Це залежить від вартості, кількості та відправника, повідомляє Центр безоплатної правової допомоги, передають Патріоти Українию. Коли податок НЕ нара...