Ви будете здивовані: Український шансон з'явився раніше за російський

Історик Тарас Чухліб заявив, що український шансон з'явився набагато раніше за російський. Пропонує Верховній Раді ухвалити спеціальну постанову про відзначення 150-річного ювілею українського шансону, передають Патріоти України.

Шансон - стосується назви жанру музики, що складається з пісень, котрі виконуються французькою мовою та в основному публікуються у франкомовній частині світу. Термін виник в часи кінця Другої світової війни як реакція на домінуючий англо-американський вплив на музичну індустрію. Класичний шансон в основному супроводжується акордеоном або фортепіано. Народжений у кафе та кабаре Парижу. В основному виконували жінки, тематика цих пісень стосувалася життя бідних і робітничого класу.

Минулого року муз

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.