Ви будете здивовані: Вчені назвали найшкідливіший чай, який вбиває зубну емаль

Всіма улюблений підбадьорливий напій чай виявляється іноді шкідливий, а не корисний. Фахівці назвали сорти чаю, від вживання яких краще утриматися. До них відносяться каркаде, пуер і навіть звичайний чорний чай. У будь-якому разі у всьому важлива міра і навіть у вживанні цих напоїв, передають Патріоти України.

Каркаде псує зубну емаль

Вважається, що кислі продукти і напої негативно позначаються на стані зубної емалі. Так от німецькі вчені вирішили перевірити, який з кислих продуктів – найнебезпечніший. Для цього провели експеримент: більше 1000 зубів, що залишилися в кабінеті стоматологів, занурювали на кілька хвилин у напій і після вимірювали твердість емалі. Результати вийшли шокуючими. На першому місці по шкідливості виявився чай каркаде, ненабагато випередивши різні види газованих напоїв, алкоголю і енергетиків.

Пуер може викликати болі в шлунку

Таніни в чайному листі відповідають за гіркий, сухий смак чаю. В'язка природа танінів також може дратувати травний тракт, що може призвести до неприємних симптомів, таких як нудота або біль у животі. Причому отримати такий ефект можна від різної кількості Пуеру. Деяким буде достатньо двох чашок, а деяким п'яти. Будьте обережні з пуером.

Зелений чай дуже сечогінний

Зелений чай вважається найкориснішим і нешкідливим, але це не зовсім так. Зелений чай володіє бактерицидною і вираженою сечогінною властивістю. Проблема полягає в тому, що при великій кількості зеленого чаю він вбиває не тільки шкідливі мікроби, але і корисні. А якщо зовсім замінити зеленим чаєм всю рідину, яку ви споживаєте за день, у результаті отримаєте масу проблем з нирками, печінкою і просто отруїте організм.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...