"Ви мали би бути прикладом для містян": Дантес звернувся до мера Харкова через російську мову

Популярний український співак, гуморист та ведучий Володимир Дантес звернувся до мера Харкова Ігоря Терехова, який напередодні заявив, що продовжить спілкуватися із земляками російською мовою. Музикант вважає таку позицію неправильною, оскільки саме міський голова має своїм прикладом заохочувати харків'ян переходити на українську, передають Патріоти України.

Дантес, який сам народився і виріс у Харкові, розуміє, що більшість містян там розмовляє російською та деяким із них перехід на рідну мову дається нелегко. Натомість артист на власному прикладі доводить, що все можливо. Своїми роздумами щодо лагідної українізації та позиції Терехова виконавець поділився у програмі "Тихий вечір з Оленою Кравець" для телеканалу "Дом".

Дантес наголосив, що він є прихильником лагідної українізації, оскільки раніше й сам не усвідомлював до кінця важливості переходу на рідну мову. Претензій до російськомовних українців співак не має, оскільки вірить, що рано чи пізно всі усвідомлено відмовляться від мови агресора.

"Я ось був у Харкові, і там справді багато людей говорять російською. І я розумію чому. Я сам харків'янин, і я 33 роки говорив російською. У мене до людей, які в Україні говорять російською, в принципі, претензій немає. Зважаючи на те, звідки вони, яка у них ситуація", – зазначив Дантес.

Проте позиція Терехова музикантові абсолютно незрозуміла. Він не став називати в ефірі ім'я мера, але про кого йдеться – було зрозуміло. "Я хочу звернутися до нашого одного... він керує Харковом... Він нещодавно заявив, що "я з харків'янами розмовлятиму російською, бо так вони мене розуміють". Це неправильно. З тебе все починається. Почни говорити українською, не звертай увагу, як кажуть інші, подавай приклад. І з тобою почнуть розмовляти також українською", – висловився артист.

Вперше на конкурсі краси високого рівня перемогла 60-річна жінка. Прекрасна аргентинка, що випередила 34 молоденькі кандидатки, розкрила секрет блискучої зовнішності

понеділок, 29 квітень 2024, 8:15

Днями відбувся конкурс краси "Міс Всесвіт Буенос-Айрес". Його переможницею вперше за історію подібних конкурсів стала 60-річна жінка, яку звати Алехандра Родрігес. Вона обійшла 34 кандидаток, які набагато молодші за неї. Про це пише видання Independent...

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...