Ви не маєте права: Кримчанка розповіла про те, як це - жити в окупації (відео)

Мешканка Криму зателефонувала на пряму лінію "Крим.Реалії" і розповіла, як її примушували оформити російський паспорт. Запис розмови розмістили на сторінці "Крим.Реалії" в Twitter, повідомляють Патріоти України.

На пряму лінію зателефонувала мешканка окупованого Криму Антоніна, яка розповіла, що після того, як вона відмовилася оформляти російські документи – її практично позбавили всього. Жінка вже п'ять років живе з українським паспортом.

"Я не відмовлялася від російського громадянства, я взагалі не стала зв'язуватися з російською системою. Коли у нас почали видавати російські паспорти, в нашому паспортному столі консультант з Москви, юрист, пояснив мені, що без російських документів нікуди. Я йому кажу: "А якщо я не хочу міняти громадянство?" Тоді він мені відповів: "Ви не маєте права тут жити. Або берете паспорт, або вид на проживання, або берете міграційну карту"", - розповіла мешканка Криму.

Вона пояснила, що не стала отримувати російській паспорт, і не стала оформляти собі вид на проживання або міграційну карту, так як не хоче мати з окупантами нічого спільного.

"Нічого, щоб бути поза законом. Нічого. Не знаю, чи я живу, чи доживаю. РФ вважає мене своїм громадянином, але недостатньо громадянином. Я не можу звернутися в поліклініку, лягти в лікарню без російського паспорта. Тут я взагалі-то ніхто і прав у мене немає жодних. Ні людських, ні прав громадянина. Зовсім нічого", - резюмувала жінка.

"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

вівторок, 16 квітень 2024, 15:30

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...